Kormányosképzés a szövetségben

Áprlis 23-24.-én a szövetség Vácon tartotta meg a bíró továbbképzését, és első alkalommal szervezett kormányosképzési tanfolyamot. A kétnapos képzésen közel száz fő vett részt. Az elméleti képzési órákat a Dunán, gyakorlati foglalkozásokkal színesítették a szervezők.

Tovább

Március első hétvégéjén a bő válogatott keret edzőtáborozott a Velencei tónál

A Magyar Sárkányhajó Szövetség a bő válogatott keret részére 2021. évi sikeres nyári edzőtábort követően, 2022-ben, két alkalommal szervez összetartó edzőtábort. Az elmúlt hétvégén Gárdonyban a VVSI Sport Hotel, és a hozzátartozó sportinfrastruktúra volt az első találkozás helyszíne. A szövetség elnöke Járosi Péter elmondta, az edzőtábor célja volt az ifjúsági, a premier és a senior bő válogatott keret tagjainak összetartása, fizikai teljesítőképességének és mozgáskoordinációs készségének felmérése, fejlesztése, az egységes sárkányhajós mozgástechnika javítása, közösség fejlesztés és csapatépítés.

Tovább

Csatlakozási felhívás a Híd Kárpátaljáért Programhoz

A minden jóakaratú embert megdöbbentő ukrajnai háborús helyzetben, úgy gondoljuk, hogy nekünk is kötelességünk segítséget nyújtani, ezért a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) is csatlakozott az Ukrajnából, különösen Kárpátaljáról a háború elől menekülőket segítő Híd Kárpátaljáért Programhoz.

Tovább

MSSZ Továbbképzési nap

Edzőtábori körülmények között, elméleti szinten készültek a sportág vezetői, képviselői a jövő kihívásaira. Az elmúlt pénteken és szombaton a Nemzeti Sportközpontok edzőtáborában Mátraházán tartotta szakmai továbbképző napját a Magyar Sárkányhajó Szövetség.

Tovább

Kormányos képzés

A Magyar Sárkányhajó Szövetség, mint országos sportági szakszövetség, az Alapszabályában és a Képesítési Szabályzatában rögzítettek szerint, 2022-ben sárkányhajó kormányos képzést indít. A képzés célja: a sárkányhajózáshoz, annak irányításához szükséges felelősségteljes, balesetmentes, gyakorlott kormányzást minél többen elsajátítsák, a szövetség által kidolgozott tematika és követelmény rendszer szerint.

Tovább

Kiegyensúlyozott, látványos futamokkal indult a bajnoki szezon a sárkányhajósoknál

Az elmúlt hétvégén nyolcadik alkalommal rendezte meg a szövetség a Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokságot és Magyar Kupát, amely egyben a hatodik Szarvasi Medencés Sárkányhajó Verseny volt. A rendezvényt a Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sport Egyesület, valamint a Magyar Sárkányhajó Szövetség közösen szervezte meg.

Tovább

8. Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság és Magyar Kupa 6. Szarvasi Medencés Verseny

Kezdődik a sárkányhajós új év! A Magyar Sárkányhajó Szövetség és a Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sport Egyesület 2022.02.05.-én rendedezi meg Szarvason a Nyilt Magyar Bajnokságot. A versenykiírás honlapunkról letölthető, a szervezők várják a nevezéseket!

Tovább

Jubileumi szakmai est, 10 év néhány gondolat

10 éve, 5 hónapja és 4 napja a magyar sárkányhajó válogatott aranyérmet szerzett 2000 méteren, Tampa Bay-ben, Floridában. Ennyi idő után is csodás érzés leírni, visszagondolni rá. Most Őket ünnepeljük, ismét gratulálunk Nekik, a szemükbe nézünk elismerően, és még mindig büszkék vagyunk rájuk. Hiszen ilyen a sport. Ezért is szép. De milyen a mi sportunk, mi történt vele 10 év alatt? Dr. Eörssy-Farkas Dominika gondolatai...

Tovább

2022

A Magyar Sárkányhajó Szövetség, sok sikert és boldogságot kíván az új évre!

Tovább

Áldott, békés ünnepeket

Áldott, békés ünnepeket kívánunk!

Tovább

Simi 2023

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2023. augusztus 7 - 13 között Pattayaban, Thaiföldön a 16. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokságon, 2023. szeptember 7 - 10. között Ravennában, Olaszországban a 19. EDBF Klub Legénység Sárkányhajó Európa - bajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság