Elbúcsúztatták Tóth Lászlót

A Fiumei Úti Sírkertben 2021. május 7-én búcsúztatták el a közelmúltban elhunyt Tóth Lászlót, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnökségi tagját. A temetésén búcsúbeszédet mondott Dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke is, aki Tóth László sporthoz és munkához való kimeríthetetlen energiáját és elkötelezettségét méltatta.

Tovább

Egész napos elnökségi ülés

A szövetség elnöksége március 25.-én egésznapos elnökségi ülést tartott, ahol többek között megvitatta és elfogadta a 2021. évi eseménynaptárt.

Tovább

Elbúcsúztunk Laci bácsitól

Hétfőn délelőtt, szűk családi és sportágképviseleti körben búcsúztattuk el – végakarata szerint – Domboriban id. Sziklenka Lászlót, mindenki Laci bácsiját. A Magyar Sárkányhajó Szövetség Örökös Tiszteletbeli Elnökétől, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség nevében Schmidt Gábor elnök, és a kétszeres olimpiai bronzérmes Kozmann György búcsúzott. Szövetségünk nevében Járosi Péter elnök emlékezett, mondott beszédet.

Tovább

Sziklenka László 1935 – 2020

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy id. Sziklenka László, Laci bácsi, a mai napon 85 éves korában elhunyt, megtért teremtőjéhez. Nyugodjon békében! A magyar sporttársadalom, köztük a Magyar Sárkányhajó Szövetség közössége, örökké őrizni fogja emlékét.

Tovább

Sárkányok a tavon

Újra sárkányhajósok veszik birtokba a Csónakázó-tavat. A sárkányhajó sportban az idei utolsó, szezonzáró összecsapásra szeptember 27-28. között kerül sor. A 14. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál és Nebuló Kupa első napján, pénteken a nebulóké, míg szombaton a felnőtteké lesz a víz.

Tovább

Esőfutam marathoni távon Szegeden

Az elmúlt hétvégén megrendezésre került a 10. Szegedi Sárkányhajó Fesztivál melynek a Huszár Mátyás Rakpart, valamint a Tisza Öreg híd feletti szakasza adott helyet. A tradicionális Halászléfőző verseny mennyei illatainak köszönhetően igazi szögedi hangulatban volt része a versenyzőknek.

Tovább

A szeptembert Szegeden kezdik a sárkányhajósok

Kezdődik az iskola és hazai sárkányhajó versenyek őszi időszaka. Az elkövetkező hétvégén, a szegedi fesztiválon, szeptember utolsó hétvégéjén Székesfehérváron küzdenek a sárkányok a vízen.

Tovább

Négy magyar érem a thaiföldi nemzetek közötti sárkányhajó vb-n

Három ezüst- és egy bronzéremmel, valamint számos jó helyezéssel zártak a magyarok a 14. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokságon, amelynek a thaiföldi Pattaya adott otthont. Az eddigi legnagyobb és legmagasabb színvonalú vb-n a több mint 50 fős magyar küldöttség – elsősorban a juniorok jóvoltából – túlteljesítette az előzetes elvárásokat.

Tovább

Záróünnepség és IDBF kongresszus

Az ötödik versenynapot követően, az estét egy pompás vacsora és táncos mulatság zárta, ahol a 31 ország sportolói, bírói és delegációi együtt ünnepelték meg az elmúlt hét fáradságos és eredményes munkáját. Hétfőn az IDBF Kongresszusára került sor.

Tovább

Junior csapatunk megszerezte a harmadik ezüstérmét

A verseny utolsó napján az open legénységek 500 m-es futamaiért szurkolhattunk. Korán érkezett a magyar csapat a pályára, hiszen a reggel az előfutamokról szólt, ahol a junkor, premier, és a senior legénység is érdekelt volt.

Tovább

Simi 2023

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2023. augusztus 7 - 13 között Pattayaban, Thaiföldön a 16. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokságon, 2023. szeptember 7 - 10. között Ravennában, Olaszországban a 19. EDBF Klub Legénység Sárkányhajó Európa - bajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság