A világbajnokságon bemutatkozott a PTE csapata

A Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség által rendezett világbajnokság második és harmadik versenynapján a Pécsi Tudományi Egyetem bravúros debütálásának lehettünk szemtanúi. A legénység a második versenynap, az egyetemi vegyes kategóriában 2000 méteren az előkelő második helyet szerezte meg.

Tovább

Eredményes kezdés a sárkányhajó világbajnokságon

A floridai hagyományokhoz hűen szerepeltnek a magyar legénységek világbajnokságon. A Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség által 13. alkalommal megrendezett Klub Legénység Világbajnokság első versenynapját a Magyarországot képviselő Dragon Aqua SE parádés éremgyűjteménnyel zárta az Egyesült Államokbeli Sarasotában.

Tovább

Ez volt minden idők legjobb magyar Világjátékok-szereplése

A elmúlt 10 napot követően, látványos záróünnepséggel véget ért a nem olimpiai sportágak multisport versenye, amelyen 112 ország több, mint 3600 sportolója vett részt. Magyarország 27 érmet gyűjtve 11 arannyal, 7 ezüsttel és 9 bronzzal várakozáson felül teljesítve, minden idők legsikeresebb magyar Világjátékok-szereplését produkálta.

Tovább

Kétnapos edzőtábor a válogatott sportolóknak

A Magyar Sárkányhajó Szövetség a bő válogatott keret részére, a sikeres 2021. évi nyári és a 2022. évi téli edzőtáborokat követően, ismételten összetartó válogatott edzőtábort szervezett. Az edzőtábor célja: az ifjúsági, a premier és a senior bő válogatott keret tagjainak összetartása, fizikai teljesítőképességének, és mozgáskoordinációs készségének felmérése, fejlesztése, az egységes sárkányhajós mozgástechnika javítása, közösség fejlesztés és csapatépítés.

Tovább

Nagyhajóban 10 fő a Magyar Bajnokságon

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a szövetség a 8. 10 személyes Sárkányhajó Magyar Bajnokságot Domboriban. A klubok nagy létszámmal képviseltették magukat az eseményen, ahol 200 és 2000 m-es távokat rendeztek, az összes korosztályban (U18, premier, senior). A pandémia elmúltával, szabadidős futamokat is rendezett a szövetség. Csodálatos idő, jó hangulat és komoly versenyek jellemezték a két napot.

Tovább

2022 Sárkányhajó Ünnep, Velence

Június 4.-én került megrendezésre, az első magyarországi hagyományos sárkányhajó ünnep, a Velencei Önkormányzat és a Magyar Sárkányhajó Szövetség együttműködésének keretében. Az eseményen sokféle programot kínáltak a szervezők. Sárkányhajó versenyek, fesztiválhangulat, kulturális előadások, előadóművészek, ázsiai ételek, fellépők, gyerekprogramok, várták a kilátogatókat Velencei Északi strandon.

Tovább

18. Győri Sárkányhajó Fesztivál

A pénteki nebuló kupát követően szombaton a fesztiválon folytatták a menetelést a sárkányhajósok Győrben. A tradicionális fesztivál ismét jó hangulatú, izgalmas versenygéssel telt el.

Tovább

Magas létszám, nagy verseny a 18. Győri Nebuló Kupán és a Sárkányhajó MEFOB első fordulóján

Több mint 1000 győri diák részvételével már 18. alkalommal rendezték meg pénteken a Nebuló kupát az Aranypart kettőn. A sárkányhajó versenyre negyvennél is több legénység nevezett a város általános és középiskoláiból. Sziklenka László az egyik főszervező, a Magyar Sárkányhajó Szövetség szakmai elnökhelyettese azt mondta, évről-évre egyre nagyobb presztízse van a jó hangulatú megmérettetésnek, melyre nagyon komolyan készülnek a csapatok.

Tovább

2, 4 és 8 kilométeres távon versenyeztek a sárkányhajósok

Május 21.-én szombaton került megrendezésre Baján a Petőfi szigeten, a 11. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokság. Az idei első nyíltvizi sárkányhajó bajnokság ismét szinvonalas versenyzést hozott.

Tovább

6. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokság

Két napos szezonnyitó eseményt szervezett a szövetség Domboriban. Idén a fejlesztés alatt lévő sukorói versenypálya helyett, itt került sor az outrigger bajnokságra. Mind a két napon, a 150 m-es versenyeket, a 1500 m-es futamok követték. Első nap az U18, U24, és a premier életkorú sportolók versenyeztek, a másodikon pedig a senior korosztály mérte össze az erejét. Erős mezőny jött össze.

Tovább

Simi 2023

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2023. augusztus 7 - 13 között Pattayaban, Thaiföldön a 16. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokságon, 2023. szeptember 7 - 10. között Ravennában, Olaszországban a 19. EDBF Klub Legénység Sárkányhajó Európa - bajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság