Borongós időben, hangulatos, magasszínvonalú verseny Baján

Szombaton ismét Baja adott otthont a sárkányhajó hosszútávú magyar bajnokságnak. Immáron a nyolcadik egymást követő évben kezdődik Baján a versenyszezon, a hosszúra nyúlt téli felkészülést követően itt versenyeznek először a sárkányhajósaink. Az idei évben az időjárás nem teljesen fogadta a kegyeibe a csapatokat, hiszen a megszokottnál hűvösebb időben készülődtek a délelőtti rajtra.

Tovább

Idén is Baján kezdődik a nyílt vizi versenyszezon

Április utolsó szombatján, Baján kerül megrendezésre a 8. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokság. Idén is sok csapat versenyez a különböző kategóriában, és még a határon túlról is érkezik sárkányhajó legénység a versenyre.

Tovább

A nemzeti válogatott és klubjaink legénységei elkezdték a felkészülést az Európa - bajnokságra és a Világbajnokságra

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportlói idén két világversenyen képviselik hazánkat. 2019. július 24 - 28. között Sevillaban, Spanyolországban a 18. EDBF Klub Legénység Sárkányhajó Európa - bajnokság; 2019. augusztus 20 - 25 között Pattayaban, Thaiföldön a 14. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokság kerül megrendezésre.

Tovább

4. Szarvasi Medencés Sárkányhajó Bajnokság

A Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sportegyesület szombaton rendezte meg negyedik alkalommal a medencés bajnokságot Szarvason. Az ország sok pontjáról vettek részt csapatok a szinvonalasan megszervezett versenyen. Gratulálunk a szervezőknek és a résztvevőknek!

Tovább

MSSZ díjazottak a Nemzeti Versenysport Szövetség év sportolója ünnepségén

Február 7-én, szerdán tartotta a Nemzeti Versenysport Szövetség hagyományos évértékelőjét, melyen a Magyar Sárkányhajó Szövetség képviselői is részt vettek. Az „olimpián nem szereplő sportokat” tömörítő szövetség díjátadóján a Magyar Sárkányhajó Szövetség Premier Open és Premier Női csapata részesült kitüntetésben.

Tovább

Sárkányhajósport 1 + 20 éve

A jubileumi ünnepség alkalmával került bemutatásra, a Sárkányhajósport 1 + 20 éve című könyv, amely összefoglalja a sportág nemzetközi és hazai történetét, eredményeit, eseményeit és sok érdekességet tartalmaz. A látványos képekkel illusztrált meglepetés könyv nagy sikert aratott az ünnepségen. A könyvet Gundel Takács Gábor újságíró, Bedő Imre a Férfiak Klubja alapítója, és a könyv írója és szerkesztője Járosi Péter a szövetség elnöke mutatta be.

Tovább

1 + 20 éve együtt evezünk jubilleumi ünnepség

Ünnepeltek a sárkányhajósok. A sportág itthon 21 éves múltra tekint vissza, és a Magyar Sárkányhajó Szövetség tavaly ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. A 2018-as esztendő különös jelentőségű volt, hiszen a Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói a világversenyeken összesen 45 érmet szereztek, valamint júliusban Magyarország megrendezte a sárkányhajózás történetének idáig legnagyobb létszámú IDBF Sárkányhajó Világbajnokságát. A szegedi világversenyen 5 kontinens 28 országának, 140 klub legénységének 6 200 versenyzője vett részt.

Tovább

A 13. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivállal zárul az idei szezon a sárkányhajó sportban

Idén 13. alkalommal kerül megrendezésre szeptember utolsó szombatján Székesfehérváron, a koronázó városban, a sárkányhajó fesztivál. A sárkányhajósok által méltán kedvelt versenyhelyszín, mindig különleges kihívást jelent a résztvevő csapatoknak, hiszen egyszerre sprint verseny, és a 2000 m-es futamok - minden alkalommal - a sok kanyar miatt nagyon látványos, igazi kűzdelmet hoznak.

Tovább

A sárkányok újra visszatérnek Szegedre

Alig csendesedett el a Tisza vize a júliusi klub legénység sárkányhajó világbajnokság után, a dragonosok szeptember elsején ismételten a napfény városában lapátolnak. A sárkányok mindenhol jól érzik magukat, de Szeged különleges helyet élvez a sárkányhajósok szívében, hiszen újra és újra visszatérnek ide.

Tovább

Eredményes Európa - bajnokságot zárt a magyar válogatott Brandenburgban

Az elmúlt hétvégén a németországi 13. Nemzetek közötti Sárkányhajó Európa - bajnokságon a 10 arany, 4 ezüst, és 7 bronzérmet szereztek sportolóink.

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Club Crew World Championship European Dragon Boat Federation Hungarian Dragon Boat Federation International Dragon Boat Federation Hungarian Competitive Sport Federation 11. IDBF Club Crew World Championship