Rólunk

A Magyar Sárkányhajó Szövetség 1998 óta irányítja Magyarországon a sárkányhajó sportot. Kidolgozta a versenyszabályzatát, versenybíró és edzőképzését. 2008 óta sportági szakszövetségként működik. Összefogja a sárkányhajózással foglalkozó egyesületeket és szabadidős csapatokat, közösségeket. Szakmai munkájukat egységesíti, érdekeiket képviseli.

Tartja a kapcsolatot más sportágak szövetségeivel országon belül, továbbá a magyar sárkányhajó sportot képviseli a nemzetközi szervezetekben, a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetségben (IDBF) és az Európai Sárkányhajó Szövetségben (EDBF). Magyar Bajnoki és Válogató valamint Szabadidős verseny rendszert működtet. A szövetség elnöke a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség alelnöke, és az Európai Sárkányhajó Szövetség első alelnöke.

 A szövetség idén ünnepli 20 éves fennállását, idén pedig 21 éves a magyar sárkányhajó sport, hiszen 1997-ben alakult az első klub hazánkban.

Magyar legénységek 1997 óta 26 alkalommal vettek részt a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF) és az Európai Sárkányhajó Szövetség (EDBF) versenyein, világ és Európa – bajnokságokon. A versenyeken összesen, 62 arany, 75 ezüst, 86 bronzérmet nyertek legénységeink.

Idén júliusban a szövetség rendezte a világ legnagyobb sárkányhajós világversenyét a 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságot, Szegeden, ahol minden idők legnagyobb versenyzői létszáma 6200 sportoló vett részt.

11. IDBF klub legénység sárkányhajó világbajnokság 2018

A Magyar Sárkányhajó Szövetség és a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség júliusban Szeged rendezi meg a világbajnokságot. A verseny időpontja 2018. július 17 - 22.

További információk
Emberi Erőforrások Minisztériuma sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png Holiday 55 Hungary sarkanyhajo_5a9d551b57ebb.png
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság
11th IDBF CCWC
starts in