20. Magyar Bajnokság zuhogó esőben

Az előző évekhez hasonlóan a 20. Sárkányhajó Magyar Bajnokság szeptember 17-18. került megrendezésre Fadd-Domboriban. A versenyzők kérésére, gazdasági okok és szabadságolási problémák miatt két napos lett az idei verseny. Nem mindennapi körülmények között, sokszor zuhogó esőben kűzdöttek a legénységek egymás és a megfázás ellen.

Tovább

4. helyen végezett Magyarország a sárkányhajó Európa-bajnokság nemzetek közötti versenyében

Szeptember 4-én vasárnap véget ért a 14. EDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Európa-bajnokság. Az utolsó versenynapon kishajós Premier női sportolóink három napot végig versenyezve, sikert sikerre halmozva, 500m-es távon is bezsebelték az aranyérmet. Ugyanezen a távon Premier open kishajós csapatunk, három szoros futamot követően a második helyet szerezte meg.

Tovább

Hosszú és ismét eredményes versenynap az Európa - bajnokságon

A harmadik napon, az esős reggelt követően folytatódott a bajnokság a 200m-es távon. Kimondottan hosszú nap volt, sötétedésig tartottak a futamok. Seniorjaink és premierjeink is példamutatóan kitartóan versenyeztek a kora esti órákig.

Tovább

Újabb érmek az esős Európa - bajnokságon!

Ma a 200 m-es futamokat rendezték az Európa - bajnokságon. Reggeltől kora délutánig a tegnapi magyar éremeső folytatódott, késő délután pedig le kellett állítani a versenyt villámlás miatt, majd a viharos eső is megérkezett. A mai nap mérlege két ezüst és egy arany érem.

Tovább

Éremeső a sárkányhajó EB első napján!!!

A Premier Női legénységünk remek, aranyérmes nyitánya után, szinte minden legénységünk dobogóra állhatott Banyolesben! Arannyal kezdte és arannyal zárta a napot a válogatott, hisz Premier Vegyes nagy hajós 2000m-en is aranyat szereztünk! Premier Openben, Senior A vegyesben és Senior B vegyesben pedig ezüst érmet szereztek csapataink! Szívből gratulálunk a magyar válogatott legénységeinek a nyitónapi eredményekhez! Hajrá, Magyarok! Csak így tovább!

Tovább

Holnap rajtol az Európa - bajnokság

Kedden este szerencsésen kiérkezett a magyar sárkányhajó válogatott Spanyolországba. A 14. EDBF Nemzetek közötti Sárkányhajó Európa - bajnokság a Banyoles-i tó partján kerül megrendezésre. Magyarország kis hajóban és nagy hajóban is, több kategóriában nevezett legénységeket a bajnokságra.

Tovább

Hét éremmel zárták a magyar sportolók a sárkányhajó világbajnokságot

Július 24-én vasárnap véget ért a 13. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság. Az utolsó versenynapon a Dragon Aqua legénysége kishajós senior A vegyes kategóriában állt rajthoz az 500 méteres versenytávon. A hat végigversenyzett napot követően, szoros küzdelemben, a bronz érmet szerezte meg a székesfehérvári legénység. A PTE-PEAC csapata az utolsó napon premier női és open számokban versenyeztek 500 méteren kishajóban. Az open legénység a hatodik, a női legénység pedig az ötödik helyet szerezte meg a nagydöntőben.

Tovább

Ezüstös ötödik nap a világbajnokságon

Az ötödik versenynapon a magyar legénységek ismét rajthoz áltak Sarasotában a sárkányhajó világbajnokságon, de immár 500 méteren. Délelőtt a fiatalok kezdtek az egyetemi kategóriában, ahol három időfutatmot rendeztek. A PTE - PEAC legénysége, folyamatosan javítva az időeredményeit, végül a 2. helyen végzett, és ezzel az egyetemi kategóriában a világbajnokságot 1 arany és 2 ezüst éremmel zárta. Holnap szintén 500 m-en versenyeznek, de most már 10 fős legénységekkel, nyílt és női kategóriában.

Tovább

Hall of Fame avagy a hírességek csarnoka

Az Egyesült Államokbeli Sarasotában ünnepelte a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF) a kiemelkedő sikereit azoknak a férfiaknak és nőknek, akik sokat tettek a sárkányhajó sport fejlődéséért. Akár a vízen nyújtott teljesítményükkel, akár a háttérben folytatott munkájukkal, megmutatták elköteleződésüket a sport építésért és sokakat isnpiráltak arra, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. Gratulálunk az IDBF Hall of Fame elsőként beválasztott tagjainak: Lu Jindong, Robert Wilson, Bob and Peggy Morro, Mike Thomas, Julie Doyle, Don McKenzie, Péter Járosi, Jonathan Taylor, Mike McKeddie-Haslam, Kamini Jain, Kevin McFadden.

Tovább

Negyedik nap a világbajnokságon, egy bronzérem és két értékes helyezés

Július 22-én a 4. versenynapon a magyar csapatok ismételten sikeres napot tudhadtak maguk mögött. A Dragon Aqua legénysége a Senior A kishajós vegyes futamban 200 méteren az előkelő 3. helyet szerezte meg. A PTE kishajós premier legénységeivel az open kategóriában a nagydöntőbe jutva az 5 helyet, női hajóban a 4. helyet szerezték meg a 200 méteres versenyszámban.

Tovább

Simi 2023

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2023. augusztus 7 - 13 között Pattayaban, Thaiföldön a 16. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokságon, 2023. szeptember 7 - 10. között Ravennában, Olaszországban a 19. EDBF Klub Legénység Sárkányhajó Európa - bajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság