Egyedül a Dunán ....

Mondhatnám, hogy vállalásom, a három Szentendrei-sziget kerülés egyhuzamban, egy átmulatott éjszaka pálinkagőzös reggelén pattant ki a fejemből. Sajnos ez nem igaz. Egyszer csak úgy kitaláltam magamnak, egy kávé mellett reggel, józan ítélőképességem teljes birtokában. Nyilatkozta Szabó Miklós sporttársunk, aki nem mindennapi teljesítményt hajtott végre az elmúlt hétvégén!

Tovább

Jégen is taroltak a Dunai Sárkányok

Január közepén Kínában, Duolunban rendezte meg az IDBF (Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség) társult szervezete IIDBF az első jég-sárkányhajó világbajnokságot. A versenyen 27 ország több, mint 300 sportolója vett részt. A hazánkat képviselő csapat gerincét a Dunai Sárkányok sportolói adták.

Tovább

Rendkívüli EDBF kongresszus Belgrádban

16 európai nemzet részvételével zajlott az elmúlt hétvégén az Európai Sárkányhajó Szövetség (EDBF) rendkívüli kongresszusa Belgrádban.

Tovább

Sportdíplomáciai sikerek Kínában

A kínai Kunmingban rendezték meg az idei felnőtt Sárkányhajó Világbajnokságot és a Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF) 16. Kongresszusát, ahol a Magyar Sárkányhajó Szövetség delegációja tovább népszerűsítette a 2018. évi IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságot, melyet a szövetség jövő július 17. és 22. között rendez meg Szegeden.

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság