Vissza

Továbbra is a nemzetek élén Magyarország

A Sárkányhajó Európa – bajnokság harmadik versenynapján a magyar válogatott 8 arany, 6 ezüst, és 1 bronz érmet szerzett amivel stabilizálta első helyét a nemzetek közötti éremtáblázaton. A 200 m-es versenynapon is sikerült minden korosztályban eredményesen szerepelni.

Továbbra is a nemzetek élén Magyarország

Senior legénységeink 4 első, 3 második, 1 negyedik; Premierjeink 3 második; U18, U24-es egységeink 4 első, 1 harmadik helyezést szereztek. A válogatott erejét mutatja, hogy az erős mezőnyben ismételten megállta a helyét annak ellenére, hogy a 200 m nem a legeredményesebb versenyszáma a magyar sárkányhajósoknak.

A három napot követően elégedettek vagyunk a magyar válogatott teljesítményével, hiszen folyamatosan történelmet írunk. Harmadik napja vezetjük az éremtáblázatot, amit csak akkor tud egy nemzet teljesíteni, ha minden korosztályban, minden távon egyaránt eredményes. Az eddig megszerzett 25 arany, 12 ezüst, 3 bronz, bizonyítja a magyar sárkányhajósport erejét, nyilatkozta a szövetség elnöke Járosi Péter.

Az utolsó versenynapon az 500 m-t rendezik a racicei versenypályán. Hajrá Magyarország!

Eredmények

Sen C Open standard 4.

Sen C Mix small 1.

Sen B Open standard 1.

Sen B Woman standard 1.

Sen B Mix standard 2.

Sen A Open small 1.

Sen A Woman small 2.

Sen A Mix standard 2.

 

Premier Open small 2.

Premier Woman small 2.

Prem Mix standard 2.

 

U24 Open small 1.

U24 Mix small 1.

U18 Open small 3.

U18 Woman small 1.

U18 Mix standard 1.

 

8 db arany

6 db ezüst

1 db bronz

1 db 4. hely

További hírek

Jul.
11.
Elsöprő győzelmet aratnak a magyar egyetemisták a sárkányhajó Európa-bajnokságon

Elsöprő győzelmet aratnak a magyar egyetemisták a sárkányhajó Európa-bajnokságon

A 2024-es raciecei 15. Nemzetek Közötti Európa-bajnokságon a 188 fős küldöttségből 18 egyetemi hallgató mérettette meg magát Premier és/vagy U24-es kategóriákban. Legnagyobb számban a győri Széchenyi Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem diákjainak szurkolhattunk, két fő pedig a Budapesti Műszaki Egyetem, illetve az Eötvös Lóránt Tudományegyetem hallgatója. Korábban nem látott sikereket értek el sportolóink, a legeredményesebb Európa-bajnokságon van túl a teljes nemzeti válogatott.

Tovább
Jul.
10.
Az éremtáblázat élén zárta az Európa - bajnokságot a magyar sárkányhajó válogatott

Az éremtáblázat élén zárta az Európa - bajnokságot a magyar sárkányhajó válogatott

Az Európa - bajnokságot követően elégedettek vagyunk a magyar válogatott teljesítményével, hiszen folyamatosan történelmet írtunk. A verseny négy napján keresztül vezettük az éremtáblázatot, amit csak akkor tud egy nemzet teljesíteni, ha minden korosztályban, minden távon egyaránt eredményes. A magyar sárkányhajó válogatott holtversenyben az éremtáblázat első helyén végzett. A 29 arany, 14 ezüst, és 5 bronz érem bizonyítja a magyar sárkányhajósport erejét, nyilatkozta a szövetség elnöke Járosi Péter.

Tovább
Jul.
06.
Minden idők legeredményesebb versenynapja, a magyarok vezetik az éremtáblázatot

Minden idők legeredményesebb versenynapja, a magyarok vezetik az éremtáblázatot

A Sárkányhajó Európa – bajnokság második versenynapján a 2000 m-es versenyszámokat rendezték meg. A magyar legénységek magabiztos, látványos versenyzésükkel 13 érmet szereztek. A nemzeti himnuszt 12 alkalommal játszották el, így a közönségnek volt alkalma megtanulni a magyarság nemzeti imádságát.

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság