Vissza

Lapátok feszülnek egymásnak a sárkányhajózás szülővárosában

Egzotikus sárkányok kavarják fel a Mosoni Duna vizét szombaton, hogy az egyik leglátványosabb közösségi sportág csapatai vízre szálljanak a 13. Győri Sárkányhajó Fesztivál alkalmával. A fesztivál évad újabb állomásán a csapatok 200 és 2000 m-es távokban is próbára tehetik erőnlétüket, melyek sikeres teljesítése újabb felkészülési mérföldkövet jelent a szegedi világbajnokságra.

Lapátok feszülnek egymásnak a sárkányhajózás szülővárosában

A hazai sárkányhajózás gyökereihez visszanyúlva a Mosoni Duna a sportág hagyományai miatt is kedvelt helyszíne a versenyeknek. A rendkívül szoros versenyprogram kezdeteként minden csapatnak egy időmérő futamban kell majd részt vennie, mely alapján három dimenzióba kerülnek besorolásra a csapatok. Az így kialakult sorrendek alapján az azonos dimenzióba kerülő csapatok feszülhetnek majd egymásnak, hogy legjobb tudásukhoz mérten a maximumot nyújtsák. Az idei évben 20 éves jubileumát ünneplő Magyar Sárkányhajó Szövetség által szakmailag támogatott versenyeken valamennyi korosztály lapátot ragadhat, hiszen a legkisebbek a Nebuló Kupák, míg a felnőttek a fesztiválok alkalmával bizonyíthatnak az idei évadban is.

Az érdeklődők négy versenykategóriában (open kupa, vegyes kupa, házisárkányok kupája és marathon open kupa) szurkolhatnak kedvenceiknek. A lelkesítés mellett azonban a sikeres szerepléshez a sárkányok könnyed és gyors mozgása is szükséges, ami a hajóban ülő 20 ember összehangolt munkájának eredménye.

A folyók városában legjobban teljesítő csapatok meg sem állnak majd a napfény városáig, hogy július 17 és 22 között a sárkányhajózás történetének valaha látott legnagyobb versenyén öt kontinens több, mint ötezer versenyzője között bizonyítsanak. Az egyedülálló látványvilág, a hamisítatlan fesztiválhangulat és a magával ragadó futamok pedig idén is feledhetetlen élménnyel ajándékoznak meg mindenkit, aki kilátogat az Aranypartra.  

További információk:

www.sarkanyhajofesztivalok.hu

https://www.sarkanyhajozas.hu/vb2018

Csatlakozz hozzánk a facebookon is: https://www.facebook.com/magyarsarkanyhajoszovetseg/

További hírek

Jul.
14.
Edzőtábor Domboriban

Edzőtábor Domboriban

Július 9-11.-én háromnapos összetartó edzőtábort szervezett a szövetség Domboriban a bő válogatott keretnek.

Tovább
Jul.
05.
Emléktábla avatás Domboriban

Emléktábla avatás Domboriban

Július 3.-án szombaton felavattuk id. Sziklenka László szövetségünk örökös tiszteletbeli elnökének emléktábláját Domboriban.

Tovább
Jun.
29.
Nagy verseny, csúcs nevezéssel

Nagy verseny, csúcs nevezéssel

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a 7. 10 Személyes Sárkányhajó Magyar Bajnokság Domboriban. A verseny rekordszámú részvétellel zajlott. 120 legénység nevezett be a két napos bajnokságra. Szombaton a 200 m-es, vasárnap a 2000 m-es verseny zajlott.

Tovább

Simi 2019

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportlói idén két világversenyen képviselik hazánkat. 2019. július 24 - 28. között Sevillaban, Spanyolországban a 18. EDBF Klub Legénység Sárkányhajó Európa - bajnokság; 2019. augusztus 20 - 25 között Pattayaban, Thaiföldön a 14. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokság kerül megrendezésre.

További információk
Emberi Erőforrások Minisztériuma sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png Holiday 55 Hungary sarkanyhajo_5a9d551b57ebb.png
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság