Vissza

Kevesebb, mint egy hét és kezdünk! Sárkányok hete – Te is légy a részese!

Már nem kell sokat várni és elrajtol a nyár legszínesebb programja a Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság, ahol 5 kontinens, 30 országának, 140 klubcsapata küzd azért, hogy felkerüljön a sárkányhajózás történetének valaha látott legnagyobb versenyének dobogójára. A 6200 versenyző igazi erőpróba előtt áll, hiszen a sárkányhajózás színe-java ott lesz Szegeden, hogy bizonyítsák ők a legjobbak.

Kevesebb, mint egy hét és kezdünk! Sárkányok hete – Te is légy a részese!

A rendezvény egy fergeteges megnyitóünnepséggel kezdődik, ahol 18:00 –tól a klub zászlók színkavalkádjában pompázik majd Szeged egyik legszebb pontja a Klauzál tér. Innen egy látványos felvonulás keretében a résztvevő klubcsapatok levonulnak a rakpartra, hogy együtt csodáljuk Besenyei Péter műrepülő pilóta 19:00 – kor kezdődő, Belvárosi híd alatti fergeteges légibemutatóját, mely megnyitja a Sárkányok hete programot.

Az egész héten ingyenesen látogatható versenyeknek először a Szegedi Olimpiai Központ, majd Szeged belvárosa ad otthont. Július 17 – 20 között a Maty-éri pályán szurkolhatunk a csapatoknak, ahol 8:00 – tól folyamatosan zajlanak majd a versenyek egészen este 18:00-ig.  Az első két versenynap a 200 méteres távok teljesítéséről, míg a 19-20-ai napok az 500 méteres távokról szólnak majd. A helyszínt az érdeklődők a bajai út felől tudják megközelíteni, ahol a parkolási lehetőség is biztosított.

A Sárkányok hete program csúcspontja azonban szombaton és vasárnap reggel 10:00 -tól várja az érdeklődőket, amikor a verseny beköltözik Szeged belvárosába, hogy a 2000 méteres távokat, avagy másnéven a Benhuri futamokat 500 méter átmérőjű körpályán teljesítsék a legénységek.

A július 22-ei versenyek után pedig a sárkányok hete program egy feledhetetlen utcabállal folytatódik, ahol 21:00 –tól Dj. Metzker Viktória gondoskodik az önfeledt hangulatról.

További információk és versenyprogram az esemény weboldalán:

https://www.sarkanyhajozas.hu/vb2018-info

A verseny saját mobil applikációján pedig folyamatosan nyomon követhetőek az eredmények. Az alkalmazás letölthető a Google Playből és App Store-ból: CCWC 2018.

További hírek

Mar.
04.
Edzőtábor és szakmai nap Tatán

Edzőtábor és szakmai nap Tatán

Az elmúlt hétvégén háromnapos edzőtáborban vettek részt az U18, U24, és Premier életkorú sportolok a Tatai Edzőtáborban. Az edzőtábor elsődleges célja melyet maximálisan sikerült megvalósítani, az utánpótlás, és a premier válogatott keret tagjainak összetartása, kondicionális teljesítőképességének felmérése, fejlesztése, közösség fejlesztés és csapatépítés. A harmadik napon vasárnap, a szövetség 2024. évi sportszakmai napja került megrendezésre, ahol több sportágspecifikus szakmai előadást és a HUNADÓ tájékoztatóját hallgatták meg a sportolók és a klubok vezetői.

Tovább
Feb.
29.
NVESZ Év Sportolói Gála – 64 kiváló sportembert díjaztak

NVESZ Év Sportolói Gála – 64 kiváló sportembert díjaztak

Díjazott a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ)! A 62 szövetséget képviselő sportköztestület a Budapest Marriott Hotelben megtartott gáláján 37 szövetség 64 sportolója vehetett át díjat a 2023-ban nyújtott kiemelkedő sportteljesítményéért. Az NVESZ Év Sportolója díjra az egyes sportszövetségek jelölték a legsikeresebb versenyzőket. Ők valamennyien kimagasló eredményeket értek el a világ- és Európa-bajnokságokon, vagy éppen a Küzdősportok Világjátékán. A hagyományoknak megfelelően az NVESZ-gáláján adták át a dr. Leyrer Richárd díjat is.

Tovább
Feb.
11.
10.  Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság

10. Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság

Szarvason 8. alkalommal rendeztek medencés sárkányhajó versenyt. A Magyar Sárkányhajó Szövetség ebben az évben is a Körös Dragon SE-t bízta meg a Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság rendezésével, így a szövetség részéről jubilált a rendezvény, hiszen ez volt a 10. medencés bajnokság. 72 nevezés érkezett a rendezvényre, ahol összesen 124 futamban mérkőztek meg az ellenfelek egymással. A kategóriák változatlanok voltak az előző évekhez képest.

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság