Vissza

Két arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal nyitották a magyarok a sárkányhajó-világbajnokságot!

Két arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal nyitották a magyarok a sárkányhajó-világbajnokságot!

A klubzászlók színkavalkádjának felvonulásával nyitotta meg kapuit a 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Szegeden, ahol a fergeteges megnyitóünnepség vidám hangulata a keddi versenynap kezdéseként is kitartott.

A rendkívül látványos futamok első versenynapja kedden a Maty-éri Olimpiai Központban zajlott, ahol a 200 méteres távokon mérettették meg magukat a csapatok. A futamok reggel 8 órakor kezdődtek és este 19:00 óráig folyamatosan zajlottak, melyet a hirtelen jött kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt félórás szünettel kellett megszakítani délután.

A világbajnokság első magyar aranyát a Dragon Steel SE csapata szerezte meg, junior A mixed kategóriában. A csapat bejutott a nagydöntőbe, ahol rendkívül jó időeredményüknek köszönhetően a dunaújvárosiak nyakába került az aranyérem. Nem sokkal később a Dunai Sárkányok Vác csapata is éremszerző lett: a senior A openben a váciak rendkívül erős mezőnyben utasították maguk mögé a többi csapatot és szintén hazai aranynak örülhettek a magyar szurkolók. Senior B mixed 10-es hajóban egy ezüstérmet nyertek a váciak, míg a Körös Dragon SE Junior A legénysége mixed kategóriában egy bronzéremmel gazdagította a magyar éremkollekciót. Az izgalmas megmérettetések szerdán tovább folytatódnak a Maty-éren, ahol ismételten 200 méteren bizonyíthatnak a legénységek.

További hírek

Sep.
12.
Véget ért minden idők legeredményesebb Sárkányhajó Európa - bajnoksága

Véget ért minden idők legeredményesebb Sárkányhajó Európa - bajnoksága

A Magyar Sárkányhajó Szövetség eddigi legsikeresebb Európa-bajnoki szereplésén van túl. A versenynek az olaszországi Ravenna adott otthont, ahol a magyar legénységek elsöprő sikert arattak a sokszor nem ideális, nehezített körülmények ellenére. Az öt napig tartó viadal rendhagyóan a 2000 méteres versennyel kezdődött, majd a 200 és legvégül az 500 méteres távokkal folytatódott. A legénységeink versenyzésükkel kiemelkedtek a mezőnyből és naponta több alkalommal megtöltötték az éremátadó pódiumot. Versenyzőink összesen 36 érmes helyezéssel tértek haza. Hazánk 14 arany, 15 ezüst és 7 bronz érmet szerzett az Európa - bajnokságon, igy a nemzetek közötti versenyben a 2. helyezést szerezte meg, a legeredményesebb magyar klub az erős rangsorban elért kiemelkedő 3. helyezésével a Dunai Sárkányok Vác lett. A szövetség elnöke, Járosi Péter elmondta, az elmúlt évek sokszor kűzdelmes munkája meghozta az eredményét. A mai világban csapatsportban ilyen kiváló eredményt elérni nagy teljesítmény, gartulálok a hazánkat képviselő 330 versenyzőnek.

Tovább
Sep.
11.
Az Európa - bajnokság utolsó napján is csillogtak a magyar érmek

Az Európa - bajnokság utolsó napján is csillogtak a magyar érmek

A legénységek már kicsit fáradtabban érkeztek a vasárnapi vegyes 500 méteres futamokra az elmúlt négy versenynapot követően. A magyar legénségek megvillantották felkészültségüket és állóképességüket, ma is szépen küzdöttek,hiszen két arany egy ezüst és egy bronz éremmel zárták sportolóink az Európa-bajnokságot. Versenyzőink Senior A, B és Premier kategóriákban állhattak a dobogóra.

Tovább
Sep.
10.
500 méteres éremzápor

500 méteres éremzápor

A sárkányhajók 500 méteren csaptak össze szombaton, az Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján. Női és Open kategóriáké volt a főszerep, ahol a magyar legénységek ismét remekeltek. Nagyon izgalmas futamoknak lehettek szemtanúi a nézők, ahol néhány tizedek, olykor századok jelentették a különbséget a legénységek között. A küzdelmek során összesen 10 érmet zsebeltek be a Magyar Sárkányhajó Szövetség versenyzői, amely minden idők legjobb eredménye egy 500 m-es versenynapon.

Tovább

Simi 2023

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2023. augusztus 7 - 13 között Pattayaban, Thaiföldön a 16. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokságon, 2023. szeptember 7 - 10. között Ravennában, Olaszországban a 19. EDBF Klub Legénység Sárkányhajó Európa - bajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság