Vissza

10 személyes bajnoki küzdelmek a németországi EB-re való kijutásért

Alig csendesedett el Fadd-Domboriban a Holt-Duna vize a két héttel ezelőtti Sárkányhajó Magyar Bajnokság után, június 23-án ismételten dobszó zengése töri meg a vízpart hétköznap egyébként csendes miliőjét.

10 személyes bajnoki küzdelmek a németországi EB-re való kijutásért

A korábbi háromnapos intenzív versenynapokat elsősorban a szegedi világbajnokságra való tréningezésként élték meg a csapatok, melynek szellemisége a most szombati 10 Személyes Sárkányhajó Magyar Bajnokságot is áthatja majd.

A visszaszámláló egyre intenzívebben pörög és június utolsó előtti hétvégéje lesz az a pont, ahol a szegedi világbajnokságon bizonyítani vágyó magyar legénységek a versenyhangulattal azonosulva tükröt kaphatnak jelenlegi felkészültségükről. A bajnokságot követően a kluboknak van még idejük a technikai finomhangolásokra, hogy július 17-22 között mindenki a lehető legjobb teljesítményt hozza ki önmagából és csapattársaiból is. Hiszen nincs még egy olyan csapatsport, ahol ekkora létszámú csapatot kell összehangoltan működtetni úgy, hogy ne veszítse el a sport azt a szépségét, ami az igazi motorja ezeknek a hajóknak: ez pedig az egymásra való odafigyelés és a baráti kapcsolatok – mondja Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke.

A magyar csapatok tehát készülnek, edzenek, de szombaton mindenkinek jól kell teljesíteni, aki augusztus végén ott szeretne lenni a brandenburgi nemzetek közötti Európa - bajnokságon. Reméljük az időjárás is kedvező lesz a jó hangulatúnak ígérkező magyar bajnokságon, ahol open, női és vegyes versenyosztályokban lapátolnak majd legénységeink.

További hírek

Sep.
27.
Sárkányok a tavon

Sárkányok a tavon

Újra sárkányhajósok veszik birtokba a Csónakázó-tavat. A sárkányhajó sportban az idei utolsó, szezonzáró összecsapásra szeptember 27-28. között kerül sor. A 14. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál és Nebuló Kupa első napján, pénteken a nebulóké, míg szombaton a felnőtteké lesz a víz.

Tovább
Sep.
09.
Esőfutam marathoni távon Szegeden

Esőfutam marathoni távon Szegeden

Az elmúlt hétvégén megrendezésre került a 10. Szegedi Sárkányhajó Fesztivál melynek a Huszár Mátyás Rakpart, valamint a Tisza Öreg híd feletti szakasza adott helyet. A tradicionális Halászléfőző verseny mennyei illatainak köszönhetően igazi szögedi hangulatban volt része a versenyzőknek.

Tovább
Sep.
02.
A szeptembert Szegeden kezdik a sárkányhajósok

A szeptembert Szegeden kezdik a sárkányhajósok

Kezdődik az iskola és hazai sárkányhajó versenyek őszi időszaka. Az elkövetkező hétvégén, a szegedi fesztiválon, szeptember utolsó hétvégéjén Székesfehérváron küzdenek a sárkányok a vízen.

Tovább

Simi 2019

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportlói idén két világversenyen képviselik hazánkat. 2019. július 24 - 28. között Sevillaban, Spanyolországban a 18. EDBF Klub Legénység Sárkányhajó Európa - bajnokság; 2019. augusztus 20 - 25 között Pattayaban, Thaiföldön a 14. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokság kerül megrendezésre.

További információk
Emberi Erőforrások Minisztériuma sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png Holiday 55 Hungary sarkanyhajo_5a9d551b57ebb.png
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság